Îngrijire medicală profesionistă în caldura căminului propriu

Îngrijirea medicală la domiciliu are ca scop accesul pacientului la un plan de îngrijire individual, personalizat după nevoia și afecțiunea de care suferă pacientul. Scopul ei este îmbunătățirea calității vieții bolnavilor.

Avantajul principal al acestui tip de îngrijire este reducerea semnificativă a tratamentului spitalizat.

Cei mai numeroși beneficiari ai acestui tip de îngrijire sunt persoanele în vârstă care suferă de afecțiuni cronice, dizabilități, demențe și alte probleme care îi pun în dificultatea de a se deplasa sau mișca. Un alt tip de pacienți sunt copiii și tinerii invalizi sau în convalescență după diverse afecțiuni.

În funcție de afecțiune și statusul de performanță ECOG, pacientului i se întocmește un plan individualizat de tratament, stabilit de comun acord cu acesta.

Bolnavii pot beneficia de un număr de servicii de îngrijire la domiciliu prin Casa de Asigurări de Sănătate. Pacienții pot beneficia de aceste servicii în urma unei recomandări din partea medicului de specialitate din ambulatoriu, a medicul de familie a medicului de specialitate din spital în momentul externării asiguratului. Detalii aici


Ce este statusul de performanță ECOG

Grad 0: Complet activ, capabil să ducă la bun sfarsit activitățile desfășurate înainte de a se îmbolnăvi

Grad 1: Restricții în îndeplinirea activităților fizice solicitante, dar mobil și capabil să desfășoare munci ușoare sau sedentare (de exemplu muncă de birou)

Grad 2: Mobil și capabil să se îngrijească singur, dar incapabil să muncească. Este treaz și activ mai mult de 50% din timpul efectiv

Grad 3: Parțial capabil să se îngrijească singur. Este imobilizat în scaun sau la pat peste 50% din timpul efectiv

Grad 4: Imobilizat complet la pat sau în scaun. Nu se poate îngriji singur deloc